søndag 7. oktober 2012

Strikking på en søndag

Jeg har funnet fram strikketøyet igjen, etter en lengre sommerpause. Det går i bølgedaler med meg.I vår begynte jeg på babysokker ettersom jeg hadde noe restegarn. Den gang var minsten nesten rundet året. En ullsokk ble ferdig. Jeg fant den igjen for en ukes tid siden, og tenkte at det kunne være på tide å strikke sokk nummer to. Rart med sokker. Får ikke så mye ut av bare én... Måtte prøve den på gutten min som nå har blitt halvannet, og sokken passet bra. Den er veldig elastisk, så den kan nok brukes en stund framover.Følger en enkel oppskrift som svigermor kom med for en stund tilbake. Strikket et par for en stund siden, og det gikk raskt når jeg først satte igang. Man strikker bare rett og syr sammen strømpene etterpå.Tenkte jeg skulle dele den med dere.
I oppskriften står det ikke noe om verken garntype eller størrelse på pinnene. Men jeg strikker i Babyull fra SparKjøp og på pinne nummer 4.

BABYSTRØMPER
Legg opp 44 m og strikk vrangbord 2r og 2vr over 12 pinner.
Heretter strikkes bare rett og pinnene regnes i dobbelpinner. Siste m på pinnen løftes alltid av og strikkes som første m. Strikk 17 dobbelpinner.
Nå strikkes sammen 3. og 4. maske i begynnelsen og slutten av 18.-21.-24.-26. og 28.dobbelpinne. Deretter strikkes 9 dobbelpinner. Da er benet 37 dobbelpinner langt, vrangborden ikke medregnet.

Nå strikkes den ene halvparten av hælen (1) på de første 9 m fram og tilbake (ikke ta med de andre m på pinnen) og ta sluttm. løst av på begge sider.
På 7. og 8. dobbelpinne, strikk 3. og 4. m sammen (avrunding på hæl (2)).
Siden felles av 6 av de 7 m, for så å ta opp 8 m på innersiden av halvparten av hælen og strikk videre frem til andre enden av pinnene der den andre halvparten av hælen strikkes på samme måte.

Nå strikkes 15 dobbelp.
På den 16.-18. og 20. dobbelp. strikkes 2 m sammen 5 ganger på pinnen.
På den 16. blir blir det hver 5. og 6. m.
På den 18. blir det hver 4. og 5. m.
På den 20. blir det hver 3. og 4. m.
Etter å ha strikket 1 pinne tilbake, felles alle masker av og garnet slites av.

Nå kastes strømpen sammen. Man begynner med tåen som brettes slik at blivende langsøm legges tvers for tåsømmen, og ikke som en fortsettelse av denne.
To sømmer kastes først sammen, deretter hele lengden.
Vreng strømpen.

LYKKE TIL!


Holder du på med noe håndarbeid for tiden? 4 kommentarer:

 1. Hei på deg!!
  Så fine sokker! Lenge siden jeg har strikket nå, vet ikke hvorfor for jeg strikket masse før...
  Legger meg dom følger på bloggen din! Gøy å finne nye blogger:-)
  Stikk gjerne innom hos meg og ta noen lodd, har en gibort på gang
  :-))
  Klem Siri

  SvarSlett
  Svar
  1. Kjekt at du besøkte bloggen min! Jeg stikker innom din! Og blir gjerne med på gibort'en :-)

   Klem fra Stine

   Slett
 2. Så flinke du er som strikker litt igjen og så fine sokker,du er flink,eg har hatt pause i fleire år og har så lyst å strikke igjen men deg blir dessverre kun med tanken,men ein dag:)hihi!
  Ein flott dag til deg!
  Klem fra Lillian

  SvarSlett
 3. Hei på deg.
  Så flotte sokker! Ekstra koselig med et lite håndarbeid nå på høsten synes jeg ;)
  Her i huset går det i tykk heklekrok og tekstilgarn fra Hooked Zpagetti for tiden. En badematte er ferdig (den venter på at badet skal bli ferdig, vi nærmer oss sluttfasen nå..) Spisebrikker i samme garn er det jeg sysler med nå, utrolig gøy!
  Ta gjerne turen innom meg for en liten titt ;)
  Ønsker deg en riktig fin kveld, og en glad ny dag i morgen ;)
  Smil og klem fra Monica

  SvarSlett

Kjekt at du vil legge igjen en kommentar! Det setter jeg stor pris på!